BIZAR. Fan van zuurkool? Hier haal je het goedje gewoon uit een automaat
De herfst is al even begonnen en het weer volgt zonder schroom. De dagen worden korter, kouder en natter. Dat heeft echter ook positieve kanten, want we mogen ons weer zonder schuldgevoel laten gaan op het vlak van comfort food. En daar hoort voor velen zo nu en dan een portie zuurkool bij.
Het wittekoolgerecht is voor velen een onmisbare toevoeging aan een hotdog, maar er is meer. Je kan de bereiding namelijk ook eten zonder broodje, maar met worst in een iets klassieker gerecht. Een lokale specialiteit in de Franse Elzasstreek en dat wouden ze graag benadrukken.
Specialiteit
In Straatsburg, de hoofdstad van de streek, kan je daarom voortaan een portie zuurkool mét worst uit de automaat halen. Dat is mogelijk door het lokale restaurant Mon Oncle Malker de Munster, dat het apparaat bevoorraadt. De eigenaar wil met het initiatief nationale en internationale toeristen de kans geven om op elk moment van de dag het gerecht te proeven. In dezelfde automaat vind je trouwens nog andere specialiteiten, zoals ganzen foie gras en artisanale confituren.