Divock Origi helpt Wolfsburg met treffer aan puntje tegen Stuttgart

Wolfsburg heeft vandaag op speeldag 21 in de Duitse Bundesliga in eigen huis 1-1 gelijkgespeeld tegen Stuttgart. Rode Duivel Divock Origi maakte voor de thuisploeg zijn vijfde doelpunt van het seizoen. Het was alweer drie maanden geleden dat Origi nog eens tot scoren kwam, maar tegen Stuttgart knalde hij mooi binnen van buiten het strafschopgebied: 1-0 na 24 minuten. Ook doelman Koen Casteels startte voor Wolfsburg, Orel Mangala begon bij Stuttgart op de bank. Mario Gómez, de voormalige doelpuntenmachine van Bayern München, maakte na een uur gelijk tegen zijn ex-club. Mangala mocht in het slot nog drie minuten opdraven, en pakte daarin nog een gele kaart.

Noch Wolfsburg, noch Stuttgart raakt zo definitief weg uit de gevarenzone onderin de Bundesliga. Wolfsburg is dertiende met 24 punten, Stuttgart volgt één plaatsje verder met drie punten minder. Mainz, momenteel op nummer zestien waar een plaats in de degradatieronde bijhoort, heeft slechts één puntje minder.