Lukaku helpt Manchester United met goal en assist voorbij Chelsea

Manchester United heeft vandaag op de 28e speeldag van de Engelse Premier League de topper tegen Chelsea met 2-1 gewonnen. In elk van de drie doelpunten had een Rode Duivel een voet. Zo stuurde Eden Hazard in de 32e minuut zijn Braziliaanse ploegmaat Willian diep met een listige steekpass. Willian kwam oog in oog met David De Gea te staan. De aanvaller bleef kalm en prikte de 0-1 voor The Blues.

Romelu Lukaku, die afgelopen week bekritiseerd werd omdat hij niet voldoende zou scoren tegen topploegen, snoerde zijn criticasters in de 39e minuut de mond. Hij was de laatste schakel in een knap uitgevoerde aanval en duwde de gelijkmaker voorbij Thibaut Courtois. Die laatste toonde zich nog eens onmisbaar bij Chelsea door in de 68e minuut een volley van Lukaku net vanonder de deklat te tikken en zo de 2-1 te voorkomen.

Dat was echter niet het laatste wapenfeit van Big Rom. In de 75e minuut zette de Rode Duivel vanop de rechterflank twee man in de wind alvorens de 2-1 op het hoofd van Jesse Lingard te schilderen, die de voorzet voorbij Courtois kopte. Voor Chelsea (vijfde met 53 punten) is dit verlies een ramp. Het verliest zijn vierde plaats, die recht geeft op de Champions League, aan Tottenham (55 punten). Manchester United (tweede met 59 punten) maakt zijn verlies tegen Newcastle van de vorige speeldag goed. Stadsrivaal Manchester City voert de tabellen aan en telt 72 punten. The Citizens moeten donderdag naar Arsenal.

In de Italiaanse Serie A hebben Samuel Bastien en zijn Chievo op de 26e speeldag met 1-0 verloren op het veld van Fiorentina. Cristiano Biraghi (6e) scoorde vanuit de tweede lijn de enige goal van de wedstrijd. Bastien stond in de basis bij Chievo, maar kwam na de rust het veld niet meer op. In het klassement is Chievo vijftiende. De ploeg uit Verona telt negentien punten. Fiorentina, tiende met 35 punten, staat stevig in de middenmoot.

Lazio Roma, met Jordan Lukaku in de basis, won met 0-3 bij Sassuolo. Het eerste doelpunt was een parel. De Serviër Sergej Milinkovic-Savic mikte zijn afstandsschot op magistrale wijze in de rechterwinkelhaak. Op het halfuur kreeg Lazio een penalty toebedeeld na handspel. Ciro Immobile zette de strafschop om en verdubbelde zo de score voor de bezoekers. In de tweede helft maakte Milinkovic-Savic er via het hoofd 0-3 van. Sassuolo kwam in de 55e minuut met een man minder te staan nadat Domenico Berardi rood had gekregen voor een lelijke trap. Maar nog geen acht minuten later waren de ploegen alweer in evenwicht toen bij de bezoekers Adam Marusic een rode kaart kreeg voor een elleboogstoot. Lukaku werd in de 60e minuut naar de kant gehaald.

Lazio (52 punten) neemt momenteel de derde plek in in het klassement. Het moet enkel Juventus (65 punten) en Napoli voor laten gaan. Sassuolo is zestiende en telt 23 punten.