BIZAR. Franse chef maakt pizza met duizend kazen in wereldrecordpoging
Echte kaasliefhebbers weten het al langer: meer kaas is beter. Altijd. Hoe meer keuze, hoe stinkender de kaas in kwestie, hoe smeuïger, hoe beter. De teleurstelling is dan ook groot wanneer je op restaurant een vierkazenpizza bestelt die nergens naar blijkt te smaken - zelfs de mozzarella is moeilijk te vinden. Wel, niet getreurd, een Franse chef gaat nu een pizza maken die je kaasbehoeftes zeker voldoet.
De Franse chef Julien Serri probeert zaterdag 25 september een wereldrecord te verbreken in Lyon door een pizza met duizend verschillende kazen te bakken. De chef zal alleen Franse kaassoorten gebruiken, waar er naar schatting ruim 1.200 van bestaan.
Verdeeld onder bezoekers
Hoe groot de pizza wordt, is onduidelijk, maar om kans te maken op een wereldrecord moeten de kazen op één enkele pizzabodem belanden. Vorig jaar wist een chef in Lyon al een pizza met 257 kazen te bakken. Serri doet de recordpoging tijdens de horecabeurs SIRHA in de Franse stad, waar hij ondersteund wordt door verschillende regionale kaasmakers. De pizza zal onder bezoekers verdeeld worden.