Bizar. Franse ingenieurs creëren het eerste veganistische ei
Vegan worden mag dan wel gunstig zijn voor het milieu en het dierenwelzijn, makkelijk is het niet. Hoe overtuigd je ook bent van het principe, al dat lekkers ook echt links laten liggen is nog iets heel anders. Sommigen zullen het bijvoorbeeld moeilijk hebben om geen kaas meer te eten, terwijl anderen vooral dat zachtgekookte eitje zullen missen. Maar voor die laatsten hebben we nu goed nieuws.
Twee Franse ingenieurs, Sheryline Thavisouk en Philippine Soulères, zijn er namelijk in geslaagd het eerste veganistische ei te creëren. Het project, genaamd Papondu (niet gelegd), ontstond voor het eerst in 2017 en na jarenlange research is er nu eindelijk resultaat.
Papondu
Een ei, dat heeft een ecologische voetafdruk. Per exemplaar mag je zo’n 0,2 kilogram CO2 en 200 liter water tellen. Niet niks dus. Sheryline Thavisouk en Philippine Soulères vonden dat dat wel beter kon en ontwikkelden dus een plantaardig alternatief. Het eerste resultaat, de Papondu Battu, zal binnenkort z’n intrede maken in verschillende restaurants en bevat zeven natuurlijke ingrediënten. Op de aankomst van het veganistische ei in de supermarkten is het nog even wachten, want de ingenieurs zijn momenteel nog druk op zoek naar een duurzame verpakking. Wil je toch al graag meer weten over het project, dan kan je hier terecht.