Dit zijn de beste Belgische restaurants van het jaar

Of je het echt een hobby kan noemen, weten we niet, maar we gaan er niet om liegen: lekker eten is één van onze favoriete bezigheden. Op vakantie maken we er een sport van om de beste lokale restaurants op te zoeken en dichter bij huis hebben we een waslijst aan favorieten en adresjes die we nog willen uittesten. Ben je nog op zoek naar inspiratie wat dat betreft? Goed nieuws, want zoals elk jaar heeft Gault&Millau dit jaar weer de beste restaurants van het land geselecteerd.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

Een heel jaar lang bezoeken anonieme inspecteurs van de restaurantgids adresjes in het hele land, om vervolgens een selectie te maken van keukens die écht de moeite waard zijn. Of je nu op zoek bent naar een sterrenrestaurant of een bistro waar je ontspannen een lekkere schotel comfort food naar binnen kan spelen, er is voor ieder wat wils in de gids.

Jaarlijks worden de allerbeste adresjes ook extra in de kijker gezet dankzij speciale vermeldingen en dat is ook nu niet anders. Deze laureaten zijn het komende jaar alvast een bezoekje waard.

Laureaten

- Chef van het Jaar: Nick Bril (The Jane, Antwerpen)

- Jonge Chefs van het Jaar: Alexandre Ciriello (L’horizon, Chaumont-Gistoux), Davy Devlieghere (Restaurant Julien, Lievegem) en Alexandru Sapco (La Bonne Chère, Brussel)

- Gastheer van het Jaar: Serge Sierens (Hof Van Cleve, Kruisem)

- Italiaan van het Jaar: Felicità (Waterloo)

- Aziaat van het Jaar: Old Boy (Brussel)

- Het mooiste terras: Hoeve de Bies (Sint-Martens-Voeren)

- Het mooiste restaurant design: La Grappe d’Or (Aarlen)

- Sommelier van het Jaar: Maxime Sanzot (Racines, Floreffe)

- Dessert van het Jaar: Bozar Restaurant (Brussel)

- Brasserie van het Jaar: Fortuin (Kontich)

- Gastro-bistro van het Jaar: Bistrot Blaise (Marche-en-Famenne)

- Ambachtsman van het Jaar: Eric Fernez (d’Eugénie à Émilie, Baudour)

- Groentegerecht van het Jaar: Elements @ Indrani (Loupoigne)

- Wijnkaart van het Jaar: Paul de Pierre (Maarkedal)

- Bierkaart van het Jaar: Hop Gastrobar (Leuven)

- De 'prijs-plezierverhouding' van het Jaar: Onism (Blankenberge), ÖTAP (Brussel) en L’O de Source (Jalhay)

- De 3 ontdekkingen van het Jaar: Côté Préféré (Jabbeke), Entropy (Brussel) en Recto Verso (Ciney)