HELP, mijn smartphone raakt oververhit. Wat doe je eraan?

Met de zomer komen de warmere temperaturen en dat betekent dat we ons moeten aanpassen. Wat je eet, hoe je je kleedt, hoe je de ventilatie in je huis beheert... Alles verandert van zodra de temperaturen danig oplopen. Maar dat is niet waar we het vandaag over willen hebben. Het is je vast weleens overkomen: je zit buiten in de zon, legt je smartphone naast je neer en de volgende keer dat je hem vastneemt, is hij oververhit en tijdelijk niet bruikbaar. Vervelend, maar je kan er wat aan doen.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

1. Schade beperken

Is je smartphone oververhit? Houd dan het hoofd koel en leg hem op een frisse, goed geventileerde plaats. Probeer vooral niet onophoudelijk om hem weer aan de praat te krijgen, want dat zorgt er alleen maar voor dat je toestel nog meer moeite moet doen en dus nog meer opwarmt.

Als je, net zoals de meesten onder ons, een hoesje rond je gsm hebt, haal dat er dan van af om de ventilatie nog wat te vergemakkelijken. Geef je smartphone een halfuur, misschien zelfs een uur de tijd vooraleer je er weer mee aan de slag gaat.

2. Gedrag aanpassen

Je hebt vast weleens gemerkt dat er momenten zijn waarop je smartphone ‘van nature’ warmer aanvoelt. Wanneer je een zwaar spelletje speelt, bijvoorbeeld. Of wanneer hij aan het opladen is. Probeer dus om, wanneer het erg heet is, deze activiteiten waar mogelijk te vermijden. Moet hij toch opgeladen worden? Doe dat dan bij voorkeur op een lekker koele plek in huis.

3. Uiterlijk doet ook wat

We hadden het eerder al over hoesjes. Die zijn natuurlijk erg handig om je smartphone te beschermen - vooral als je klunzig bent een echte uitkomst - maar kunnen je gsm nog meer doen opwarmen. Maak dus een doordachte keuze wanneer je je hoesje koopt - kies bijvoorbeeld voor een lichte kleur in plaats van zwart en zoek een hoesje met ventilatie-openingen.