Maak zelf kerstkoekjes... met rum
Heb je nog inspiratie nodig voor feestelijke koekjes met een speciale touch? Deze koekjes zijn afgewerkt met een scheut rum!
Deze feestelijke koekjes met kaneel- en gember zijn ideaal om jong en oud aan het bakken te krijgen. Het klassieke recept voor de feestdagen wordt gepimpt met rum. Lekker en origineel!
Ingrediënten
(voor 30 koekjes)
- 330 g patisserie bloem
- 135 g appelstroop
- 125 g boter op kamertemp.
- 75 g bruine basterdsuiker
- 3 koffiel. gemberpoeder
- 2 koffiel. kaneelpoeder
- 2 koffiel. bakpoeder
- snufje zout
Extra
- je favoriete uitsteekvormpje
- scheut rum
Recept
Verwarm de oven voor op 170°C, boven- en onderwarmte (conventionele oven).
Klop de boter samen met de suiker luchtig en romig. Voeg de appelstroop, de specerijen, het zout en natuurlijk de rum toe. Meng goed. Zeef de bloem en het bakpoeder bij het deeg. Kneed tot je 1 geheel krijgt.
Verpak het deeg in vershoudfolie en laat minstens 30 min. rusten in de koelkast.
Rol het koekjesdeeg uit tot een dikte van ongeveer 3 à 4 mm. Steek de koekjes uit met het uitsteekvormpje. Schik op een bakplaat met bakpapier. Bak de koekjes in 15 à 17 min. goudbruin. De baktijd is afhankelijk van de grootte van de koekjes. Haal de koekjes uit de oven en laat 5 min. afkoelen op de bakplaat. Leg ze daarna met een spatel op een taartrooster en laat volledig afkoelen. Decoreer naar voorkeur met glazuur. De koekjes zijn 2 weken houdbaar.