Tips & Trends. Culinaire bubbels en kunst op de rug

Metro brengt jou het lifestylenieuws heet van de naald.

door
Janne Vandevelde
Leestijd 3 min.

FOOD: Culinaire bubbels

De tijd van de sociale bubbels is gelukkig voorbij, maar de bubbels die je aantreft aan het kasteel van Rixensart mogen voor mijn part nog wat langer blijven bestaan. Hémisphère koos de magische plek voor een culinaire ervaring in buitenlucht, al zal je geen kou lijden. Dankzij de gezellige, verwarmde bubbels dineer je met je date of beste vrienden onder de sterrenhemel.

In het betoverende kader van het Kasteel van Rixensart, op een boogscheut van Brussel, pakt Hémisphère voor de tweede keer uit met het concept van culinaire bubbels. Een maand lang, van 17 september tot 18 oktober, verrast Hémisphère iedereen die net dat tikkeltje verder wil gaan dan het klassieke restaurantbezoek.

Hémisphère is het project van Loïc en Valérian, twee bon vivants die met een nieuw concept een heel aparte beleving wilden creëren. Het principe is eenvoudig: bubbels met plaats voor twee tot acht personen (met de mogelijkheid van een privébubbel voor twee personen), opgesteld in een charmant decor. De gasten eten uiteraard in de bubbels, maar kunnen ook de chef-koks aan het werk zien. Want ja, ook de keuken heeft zijn eigen bubbel gekregen.

Drie chefs

En die chefs zijn niet van de minsten. Drie culinaire kunstenaars schaarden zich achter het pop-upconcept. Om de beurt creëerden ze een menu, speciaal voor het evenement. César Lewandowski, een veelbelovende jonge Brusselse chef, en Kevin Lejeune, de gevestigde waarde van La Canne en Ville, mochten de revue al passeren. Voor de laatste week kruipt Sébastien Renard achter de kookpotten. Dit jaar haalde hij nog de halve finale van het programma Top Chef. Een paar dagen lang schotelt de jonge chef bij wijze van afsluiter een origineel menu voor. Ook hier blijft hij trouw aan zijn 'laser'-keuken, waarmee hij graag verwijst naar het precisiewerk dat bij elk bord komt kijken.

Een zaak staat vast: elk viergangenmenu wordt uitgewerkt met lokale producten uit de korte keten. Die liggen de initiatiefnemers van het project nauw aan het hart en geven de chefs de kans zich uit te leven met wat de plaatselijke natuur te bieden heeft.

Dineren als koningen

Voor de tweede editie (de eerste vond plaats in mei vorig jaar) strijkt Hémisphère opnieuw neer in het unieke kader van het Kasteel van Rixensart, een parel van renaissancebouwkunst. Het kasteel, gelegen in een oase van groen, staat op de lijst van uitzonderlijk bouwkundig erfgoed van Wallonië. De 14 bubbels (met 84 couverts) worden opgesteld in de kasteeltuin. In het midden staat de bubbel waar de chefs koken en de borden dresseren. De sfeerverlichting zorgt ook op een bewolkte avond zonder sterren voor een romantische sfeer. En nu hopen dat er snel nieuwe Hémisphère-avonturen volgen!

Kasteel van Rixensart

Rue de l’Église 40, 1330 Rixensart

Nog tot 24 oktober

Verschillende formules (vanaf 150 euro p.p., + 30 euro met aangepaste wijnen)

Info en reservatie via

Fashion: kunst op de rug

Goed nieuws voor alle fashionista’s in Brussel! Essentiel Antwerp telt voortaan twee winkels in het centrum van onze hoofdstad. Naast het filiaal in Dansaert, heeft het Belgische modehuis immers een nieuw pand geopend aan de Naamsepoort, op een boogscheut van UNIQLO, Arket en & Other Stories. De winkel opent net op tijd voor de capsulecollectie in samenwerking met KMSKA. Het Antwerpse modemerk en Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen vieren samen de langverwachte heropening van het museum met een kleurrijke en kunstige collectie. Wat dacht je van een kimono met een James Ensor-tintje of een clutch met de wereldberoemde Madonna van Jean Fouquet?

Essentiel Antwerp Jean Stasstraat 18, 1060 Sint-Gillis essentiel-antwerp.com