Van platgedrukte hamburgers tot sushi hotdogs: zes foodtrends die je bord zomers kleuren
1. Smashburgers
Overgewaaid vanuit, hoe kan het ook anders, Londen en New York: de smashburger. Het lijkt zonde om je hamburger helemaal plat te drukken, maar het is een ding! Het resultaat? Een dunne bijna krokante, maar supersappige burger.
2. Cocktails van bruiswater, alcohol en fruitsmaak
Je kan deze zomer niet omheen de zogenaamde 'hard seltzer
3. Sushi Hot Dog
De klassieker met zuurkool en gebakken uitjes heeft al een tijdje plaatsje gemaakt voor de zogeheten haute dog, de culinaire variant van de hotdog. We kennen allemaal 'Würst' van TV-chef Jeroen Meus, maar nu komt Maki Maki met een nieuwe bijzondere variant van de hotdog, de Sushi Hot Dog! Het worstenbroodjes wordt op voorhand gefrituurd en afgewerkt met gekke toppings zoals krab, mayo, pikante avocado, komkommer, garnalen tempura en pepersaus. Bovendien zijn er ook vegetarische versies te verkrijgen. Een variant op de hotdog is de Sushi Burger van Sushi Me.
Geïnspireerd op deze haute dog, is de haute sandwich of de zogenaamde lobster rolls. Een briochebroodje gevuld met kreeft en coleslaw: heerlijk verfrissend op een warme zomerdag!
4. K-food
Het is niet zozeer dat kip een nieuw ingrediënt is, maar wel dat we deze zomer kip in alle vormen en texturen zullen eten! En dat hebben we vooral te danken aan de Zuid-Koreaanse keuken. Naast de bekende kimchi, heeft deze keuken nog zoveel meer te bieden.
5. De picknickrevolutie
Nu we ontdekt hebben hoe leuk het is om op verkenning te gaan in eigen land, zal de picknickrevolutie zich ook deze zomer verder zetten. Geen gezeul met een te zware frigobox of een halve dag voorbereidingen treffen, want op Deliveroo.be heb je ruime keuze aan lekkere picknickboxen die je op locatie kunt laten leveren, zowel in het park, op het strand of in het bos. Hello Summer!
6. De smaak van Tel Aviv
De Israëlische metropool is deze zomer meer dan ooit tevoren aanwezig in ons land. Dankzij de gerechten met hun kleurrijke smaken van zacht, kruidig, pittig en fris, waan je je letterlijk in Tel Aviv. Niet zomaar een pita of kebab, maar geblakerde aubergine, gekruide falafel en fluwelen hummus prikkelen je smaakpapillen.