Vandaag is Wereldpastadag en we onthullen ons favoriete pasta-adresje in Brussel
De Italianen vieren vandaag, maandag 25 oktober, Wereldpastadag. Volgens de organisatoren wordt pasta steeds populairder. Een Italiaan eet jaarlijks gemiddeld ruim 23 kilogram pasta, zegt de sectorfederatie Unione Italiana Food, organisator van de jaarlijkse World Pasta Day. Dat is een stuk meer dan andere Europeanen.
Wereldwijd werd volgens de sectororganisatie vorig jaar circa 17 miljoen ton pasta geconsumeerd, een miljoen ton meer dan in 2019 en een verdubbeling tegenover 10 jaar geleden. Vorig jaar zijn Italianen tijdens de pandemie volgens onderzoek van landbouwvereniging Coldiretti weer vaker eigen pasta beginnen te maken. Vier op de tien gezinnen zouden dat gedaan hebben tijdens de lockdown.
Fresca
Als je door al dat gepraat over pasta zelf zin krijgt in een versgemaakt bordje, delen we bij deze met liefde ons favoriete pasta-adresje in Brussel. Bij Fresca in Vorst vind je heerlijke versgemaakte pasta en elke dag heb je keuze uit een beperkte selectie huisgemaakte sauzen. Of je nu gaat voor een simpele tomatensaus of een ragù die urenlang heeft staan pruttelen, je zal niet teleurgesteld worden. Tipje: bij mooi weer kan je je pasta meenemen en opeten in het park van Vorst, mét prachtig uitzich over Brussel.