De perfecte schoenen tijdens een hittegolf

Stoere boots van Dr. Martens, ze zijn prachtig om te dragen, maar een ware verschrikking bij temperaturen boven de dertig graden. Wil je je voeten maximaal laten ademen bij hoge temperaturen, dan denk je maar beter goed na over je schoenenkeuze. In dit artikel lees je wat de perfecte schoenen zijn om te dragen tijdens een hittegolf.
door
Online redactie
Leestijd 2 min.

Slippers naar het strand

Heb je het geluk dat je tijdens de hittegolf niet moet werken, maar de zee en het strand kan opzoeken? Dan is een paar slippers voor dames - of heren - perfect voor een beach day. Het voordeel van slippers? Je kan ze aanhouden op het strand, want er blijft geen zand in zitten én je verbrandt je voeten niet aan het hete zand. Wie aan slippers denkt, denkt wellicht meteen aan plastic teenslippers, maar tegenwoordig zijn er heel diverse en mooie modelletjes op de markt. Met slippers van Jimmy Choo of Chloé straal je ongetwijfeld in een van de beach bars in Knokke. Mag het écht wat extravagant zijn? Ga dan voor de stripper heel van Coperni, waarbij de slipper in een nieuw jasje wordt gestoken door er een hak aan toe te voegen.

Sandalen in de stad

Wil je je voeten wat ademruimte geven, maar wil je ook comfortabel door de stad struinen? Dan moet je beslist een paar sandalen aantrekken. Door het extra bandje aan de hiel en de stevigere zool, kan je beter wandelen dan met een paar slippers. Niet alleen sandalen voor dames zijn een aanrader, ook voor heren is er keuze genoeg. De zogenaamde visserssandalen zijn trendy deze zomer en kan je onder meer vinden bij grote modemerken als Gucci en Prada. Ook een paar Romeinse sandalen staat mooi onder je zomerjurk.

Sneakers voor een hike

Beslis je een dagje te gaan wandelen of een echte hike te doen? Dan is een slipper of sandaal niet stevig genoeg. Om aan het einde van de dag pijnlijke voeten te vermijden, trek je maar beter een paar goede sneakers aan. Geen zorgen, sneakers bestaan tegenwoordig in alle vormen, kleuren en maten, dus je zal zeker een paar vinden dat comfortabel én fashionable is. Let wel op het materiaal dat je kiest, zeker bij hoge temperaturen. Om je voeten toch nog wat te laten ademen, doe je er goed aan een paar canvas sneakers te kopen. Deze zijn immers licht en luchtig, waardoor de kans op zweetvoeten verkleint.