Waarom je verzekeren via een verzekeringsmakelaar?

Er bestaan verschillende manieren om een verzekering af te sluiten, en elke manier heeft zijn voor- en nadelen. Verzeker je jezelf via een bank? Dan kan je soms genieten van prijsvoordelen wanneer je bij hun ook je bankzaken regelt. Via een directe verzekeraar geniet je vaak van een scherpe prijs, maar is er vaak een zeer beperkt productaanbod en in geval van een schadeclaim ben je op jezelf aangewezen. Kies je voor een verzekeringsmakelaar? Dan betaal je soms wat meer dan bij de allergoedkoopste maatschappijen, maar kan je genieten van cruciale persoonlijke begeleiding, zeker in geval van schade. Wat doet die juist, een onafhankelijke verzekeringsmakelaar?

door
Advertorial
Leestijd 3 min.

Een verzekeringsmakelaar is een onafhankelijke tussenpersoon die samenwerkt met verschillende verzekeringsmaatschappijen. De makelaar is niet gebonden aan het aanbod van een specifieke verzekeraar, waardoor het makkelijker is om het meest geschikte en budgetvriendelijke contract voor jouw situatie te vinden.

De voordelen van een verzekeringsmakelaar

Een verzekeringsmakelaar is vaak een expert in alle vlakken van verzekeringen. Het is hun job om de verschillende risico’s verbonden aan jouw situatie in kaart te brengen en hiervoor de best aansluitende verzekering te vinden. Je wint tijd, bespaart potentieel een smak geld én je bent er zeker van dat je de beste bescherming geniet te allen tijde. Van die moeilijke juridische taal hoef jij je brein dus niet meer te breken om de voorwaarden van verschillende contracten met elkaar te vergelijken. Je verzekeringsmakelaar zal makkelijk kunnen nagaan of je over- of onderverzekerd bent, en er zo voor zorgen dat je zeker niet te veel betaald aan je verzekeringen!

Een expert die voor je klaarstaat

Je verzekeringsmakelaar is dus een expert op vlak van verzekeringen, die onafhankelijk werkt van bepaalde verzekeraars. Je makelaar zal alle administratieve zaken in orde brengen en ervoor zorgen dat jij zo weinig mogelijk zelf moet doen. En ander en niet te onderschatten voordeel is het feit dat, wanneer je schade hebt, je makelaar zal zorgen voor de behandeling van je dossier. Je hebt dus een juridische expert op zak die ervoor zal zorgen dat jouw belangen zo goed mogelijk verdedigd worden naar de verzekeringsmaatschappij toe.

Een online verzekeringsmakelaar

Naast fysieke makelaars bestaan er ook online verzekeringsmakelaars. Bij een fysieke makelaar kan je enkel terecht tijdens de kantooruren, en hiervoor zal je vaak vrijaf moeten nemen. Dit is iets waar de online verzekeringsmakelaars een oplossing voor bieden. Je prijzen simuleren en vergelijken kan je vaak al online. Maar je kan ook, net zoals voor je bankzaken, je verzekeringen afsluiten, aanpassen en opzeggen vanuit je zetel. Heb je vragen? Dan kan je je online makelaar snel en eenvoudig contacteren via e-mail, chat, telefoon of soms zelfs Whatsapp. Ze werken meestal uiterst reactief. Maar is dit niet onpersoonlijk? Nee hoor, ook bij een online verzekeringsmakelaar heb je een vaste contactpersoon die al je zaken voor je regelt. Je persoonlijke adviseur gaat samen met jou door de details van je contract en beantwoord al je vragen, net zoals bij een fysieke makelaar. Snel en efficiënt verzekeren, het kan!