Wie wint het NBA-kampioenschap van 2023?

Het NBA-seizoen loopt ten einde en fans hebben een van de meest competitieve seizoenen van de competitie meegemaakt! De NBA-kampioenen van vorig jaar, de Golden State Warriors, blijven in de top vijf staan ​​om kans te maken op de NBA-titel. De Boston Celtics, de nummer twee van het NBA-kampioenschap van vorig jaar, blijven dicht bij de top van de Eastern Conference en behouden hun positie als favoriet om het NBA-kampioenschap van 2023 te winnen. Er zijn daarnaast nog meer teams die kans maken op het winnen van de titel. Heb jij een favoriet? Plaats dan sportweddenschappen op de NBA-play-offs, waarbij je dit artikel kunt gebruiken ter inspiratie. Hieronder noemen we namelijk de grootste kanshebbers op het winnen van het NBA-kampioenschap van 2023.

door
Online redactie
Leestijd 3 min.

Boston Celtics

Ondanks een slechte vorm in het midden van het seizoen die de pole position in de Eastern Conference inleverde, zijn de Boston Celtics een van de meest verwoestende aanvallende teams van de NBA gebleven. Ze gaan het naseizoen in met de bedoeling alles te winnen na een mislukking in 2022, waarin ze in de finale verloren van de Golden State Warriors. Dominantie is de beste manier om de Boston Celtics te omschrijven. Ze bezitten het belangrijkste puntenverschil van de competitie en wonnen wedstrijden met gemiddeld 6,4 punten per wedstrijd terwijl ze tweede werden in de Eastern Conference. De Boston Celtics spelen een modern spel dat de kwaliteiten van hun sterspelers perfect aanvult, waardoor ze de favoriet zijn voor de titel. 

Milwaukee Bucks

De Milwaukee Bucks zijn opgeklommen naar de top van de Eastern Conference na een worsteling door de eerste delen van het seizoen. Met een voorsprong van drie wedstrijden op de tweede plaats in het oosten, is er een enorme ineenstorting nodig voordat de Bucks hun positie opgeven. Met een gezonde ploeg en Antetokounmpo in uitstekende vorm, lijken de Bucks klaar voor een nieuwe lange playoff-run. Een van de beste drie-en-D-squadrons van de competitie, de Milwaukee Bucks zorgen voor intensiteit aan beide uiteinden van het veld. Met een gemiddelde van 115,8 punten per wedstrijd (9e in de NBA) en 14,7 drieën per wedstrijd (4e in de NBA), is de aanval van Milwaukee niet iets om lichtvaardig over te doen. Wat de verdediging betreft, beperken de Bucks teams tot 113,2 punten per wedstrijd (14e in de NBA) op 45,4% vanaf het veld (2e in de NBA) en 35,3% (9e in de NBA) vanaf diep. 

Phoenix Suns

Na hun uitschakeling in de Western Conference Semifinals in de NBA Playoffs van vorig jaar, hebben de Phoenix Suns en hun nieuwe eigenaar, Mat Ishbia, de ultieme prijs in het vizier: de Larry O'Brien Trophy. Na een teleurstellende reeks in de eerste seizoenshelft, schudden de Phoenix Suns de verwachtingen toen ze tweevoudig NBA Finals MVP, Kevin Durant, overnamen. De aanval van de Phoenix Suns viel tijdens het seizoen weg, en daarom haalden ze een van de grootste scorers uit de geschiedenis van de NBA, Kevin Durant, binnen. De kwaliteit van hun verdediging hield echter stand, waardoor teams slechts 111,3 punten per wedstrijd (4e in de NBA) op 46,4% van het veld (5e in de NBA) kregen, terwijl ze slechts 11,5 drieën per wedstrijd toestonden (4e in de NBA). Met het potentieel van hun tweerichtingsspel, vooral in een play-off-setting, valt er niet te spotten met de Suns.