Zo organiseer je het perfecte feest

Een feest geven is altijd leuk. Je wilt er natuurlijk wel zeker van zijn dat het een goed feest wordt en dat iedereen het naar zijn zin heeft. Hieronder vind je zes essentiële elementen voor een geslaagd feest. Zo wordt het gegarandeerd een succes en praat iedereen er nog lang over na.

door
Online redactie
Leestijd 3 min.

Zoek hulp

De eerste en belangrijkste stap voor het organiseren van een succesvol feest is hulp zoeken. Je wil niet dat je als gastheer of gastvrouw tijdens het feest aan het rondrennen bent om alles te regelen. Zorg ervoor dat je veel tijd hebt voor de voorbereiding en probeer te ontspannen en genieten vanaf het moment dat de eerste gasten verschijnen en de laatsten vertrekken. Als je geen hulp hebt ingehuurd, vraag dan een paar vrienden of ze willen helpen met dingen als afwassen, drankjes inschenken en zorgen voor voldoende hapjes en drankjes.

Maak het persoonlijk

Het is leuk als je een persoonlijke draai aan het feest geeft. Voeg iets toe dat het jouw feestje maakt. Je kunt bijvoorbeeld je favoriete artiesten onder de aandacht brengen of allerlei verschillende soorten bier of wijn waar je van houdt. Door een persoonlijke touch maak je er echt een uniek feest van.

Zorg ervoor dat alle informatie in de uitnodiging staat

Naast de plaats en het tijdstip van het feest moet de uitnodiging ook laten weten wat er tijdens het feest gaat gebeuren. Vooral als het feest buiten plaatsvindt of als de gasten bepaalde kleding moeten dragen. Je kunt de uitnodigingen per e-mail versturen, maar een telefoontje, papieren uitnodiging of persoonlijk briefje is de beste manier om mensen te laten weten dat je een feest geeft. Vermeld je telefoonnummer en vraag genodigden om aan te geven als ze niet kunnen komen.

Nodig meer mensen uit

De kans is groot dat niet iedereen die je uitnodigt komt, dus nodig op basis daarvan mensen uit. Als gasten elkaar nog nooit hebben ontmoet, ga ze dan begroeten en aan elkaar voorstellen.

Zorg voor voldoende en goed eten

Als je meer voedsel, keukengerei en drankjes inkoopt dan je denkt nodig te hebben, weet je zeker dat je voldoende hebt. Ga dus goed na hoeveel hapjes en drankjes je nodig hebt. Denk er ook aan dat je al dat voedsel moet bereiden en warm houden. Je kunt hiervoor shafing dishes en ander materiaal huren of aanschaffen, zodat je kunt bakken op een bakplaat en soep of andere gerechtjes kunt opwarmen.

Stel een begin- en eindtijd vast

Stel een precieze tijd vast voor het begin en het einde van het feest, zodat je gasten niet te laat komen of langer blijven dan de bedoeling is. Gasten komen meestal een half uur later dan de tijd die je hebt aangegeven, omdat niemand als eerste wil komen. Het is een goed idee om een paar vrienden te vragen vroeg te komen om te helpen het feest op gang te brengen. Je kunt ook iemand vragen om te helpen met het aanspreken van de gasten die overblijven, zodat iedereen op de afgesproken tijd vertrekt.