17-jarige jongen geeft zich een maand lang uit als arts in ziekenhuis

door
Roald
Leestijd 1 min.

Een tiener uit Florida heeft een hele maand een ziekenhuis voor de gek gehouden door het personeel te laten denken dat hij een arts was. Volgens Smoking Gun, werd de 17-jarige grapjas opgepakt nadat een patiënt aan de medewerkers van het ziekenhuis vertelde dat er een kind rondliep en zich uitgaf voor arts.

De jongeman had gewoon een laboratoriumjas aangetrokken met het logo van het St. Mary ziekenhuis op geborduurd. Verder had hij een stethoscoop en dat was alles wat nodig was om het voltallige personeel een maand lang voor de gek te houden.

Het personeel vertelde aan de politie dat de jongen, die soms een chirurgisch masker droeg, toegang kreeg tot een aantal plaatsen in het ziekenhuis die verboden zijn behalve voor het personeel. Een bewaker zei dat hij de jongen een maand in het ziekenhuis had gezien, maar er geen erg in had dat de jongen geen erkende arts was.

Het is niet duidelijk hoe het mogelijk is dat iemand zo lang kan rondzwerven in een ziekenhuis alvorens iemand zich vragen stelt. Uiteindelijk werd de bedrieger toch bij de kraag gevat door een patiënt die zich wel vragen stelde bij de leeftijd van de arts.

Het ziekenhuis heeft besloten om de jongen niet aan te klagen omdat hij geen echt gevaar had gevormd voor patiënten.