180 Moskovische agenten op de been voor 'huwelijksritueel'

Nadat een ooggetuige in Moskou zag hoe een groep mannen een jonge vrouw in een bestelwagen duwde en snel wegreed, werd de politie verwittigd. Die schoot massaal in actie, maar verstoorde uiteindelijk enkel een huwelijksritueel. Dat bericht BBC News
door
Kevin
Leestijd 1 min.

Met Intercept, een interventieprogramma van de Moskovische politie, reageert de politie meteen op grote schaal. Amper een half uur na de melding van de kidnapping hadden 180 agenten al 24 voertuigen die voldeden aan het signalement gecontroleerd. Uiteindelijk werd het busje snel gevonden.

De politie nam vijf mannen in hechtenis, maar vrolijke jonge bruid verklaarde dat er helemaal geen kwade wil bij aan te pas kwam. Het groepje had een bruidroof, waarbij een vrouw tegen haar wil ontvoerd wordt voor het huwelijk, geënsceneerd.

Hoewel ze verboden zijn, vinden daadwerkelijke bruidroven soms nog plaats in de Kaukasus en Centraal-Azië. Volgens de politie van Moskou duikt het ritueel ook vaker op in de Russische hoofdstad. Het zou maar liefst de derde keer geweest zijn dat ze een oproep ontvingen voor een onschuldige trouwerij.

Archiefbeeld / K. Kudryavtsev