Assisen Namen - Angel Cebrian y Rodriguez veroordeeld tot 15 jaar cel

door
Belga
Leestijd 2 min.

Het hof van assisen van Namen heeft Angel Cebrian vrijdag veroordeeld tot vijftien jaar cel voor de moord op Marc Hallaux in 2017.

Marc Hallaux was kort voor de feiten een relatie begonnen met de ex-vriendin van Angel Cebrian. Ze trof zijn levenloze lichaam aan op 3 september 2017. Hij had verschillende messteken in de borst en in de halsstreek, en in zijn rechterschouder zat een mes.

De vrouw verklaarde aan de speurders dat ze vermoedde dat Cebrian achter de feiten zat. De relatiebreuk tussen de twee was erg moeizaam verlopen, en ze had de horloge van haar ex in de inkomhal gevonden. Op de eettafel lagen brieven die onder het bloed zaten, waarop in het handschrift van de man "dood aan de bedrieger, allahu akbar" stond geschreven.

Cebrian bekende de feiten tijdens zijn eerste verhoor. Hij zei dat hij de vrouw gevolgd was om het adres van het slachtoffer te weten te komen. Toen hij de man bezocht vroeg hij om de relatie met zijn ex te verbreken, maar Hallaux weigerde dat. Cebrian verklaarde zich bedreigd te voelen door de toon van Hallaux, waarna hij naar een mes greep. Hij heeft nog geprobeerd om de moord te verdoezelen door de feiten als een roofmoord of een terreuraanslag te laten doorgaan. Daarom liet hij de bebloede brief achter en stal hij een horloge, een portefeuille, een smartphone en autosleutels. Die voorwerpen gooide de man allemaal weg.

De beschuldigde kreeg vrijdag het laatste woord van de voorzitter van de rechtbank. "Ik neem de verantwoordelijkheid voor mijn daden en ik heb spijt, heel veel spijt", zei Angel Cebrian.

bron: Belga