Avocado's krijgen spraytan om langer vers te blijven
"De rijpingstijd van een avocado is moeilijk in te schatten en daar hebben heel wat mensen last van", legt James Rogers van start-up Apeel uit aan Buzzfeed. "Daarom kwamen we op het idee van een spray die avocado's twee keer zo lang vers houdt."
Rijpingsproces
De spray bestaat uit vetten uit de schil van verschillende soorten fruit en groenten. Dat wordt vervolgens aangevuld met water. Het goedje wordt voor de verkoop op de vruchten gesprayd om zo het rijpingsproces te vertragen. "Het extra laagje op de groene vrucht bevat geen schadelijke stoffen en is eetbaar", klinkt het.
Let er wel mee op: het duurt niet alleen langer tot de avocado bedorven is, ook wanneer hij rijp is, wordt uitgesteld. Koop je in de winkel dus een onrijpe avocado? Dan moet je dubbel zo lang wachten om hem op te eten. Wanneer je de avocado in twee snijdt, biedt de spray trouwens ook geen bescherming meer en moet je hem snel opeten.