Boterham met gegrilde kip, mozzarella en rode pesto

door
Maarten
Leestijd 1 min.

Gezond lunchen met Olivia Borlée & Metro-chef Maarten: Deel 2

Deze week toveren we een snelle Italiaanse lunch op tafel. We combineren kaas en kip voor een smaakvolle zuiderse boterham boordevol eiwitten, ideaal voor fervente sporters.

Wat heb je nodig? (voor 1 dubbele boterham)

  • 2 sneetjes proteïnebrood
  • 50 gr kipfilet
  • 50 gr buffel­mozzarella
  • Paar blaadjes rucola
  • Handvol zongedroogde tomaten
  • Pijnboompitten
  • Parmezaanse kaas of Pecorino
  • 1 Teentje look
  • Olijfolie
  • Gedroogde oregano
  • Zout
  • Stap 1

    Snij de kip met een scherp mes in dunne plakjes. Giet er wat olijfolie over en kruid met peper, zout en wat ge­droogde oregano. Bak de kip in een grillpan.

    Stap 2

    Verwerk een handvol zongedroogde tomaten, een paar pijnboompitten, een teentje look, wat geraspte Parme­zaanse kaas en een flinke scheut olijfolie in de blender tot rode pesto. Breng op smaak met peper.

    Stap 3

    Smeer een flinke laag rode pesto op een snee proteïnebrood met soja. Beleg de boterham verder met de gegrilde kip, plakjes buffelmozzarella en een paar blaadjes rucola. Als je de kaas eerst nog wat wil laten smelten in de oven, wacht je met die laatste stap.

    Ga zelf aan de slag en stuur ons een foto van het resultaat via Instagram met #MetroMeal @metrobelgie

    Recept Olivia Borlée en Maarten Joossens. In samenwerking met Biaform.