Brit opent saladebar in iconische telefooncel

Als het aankomt op originele en inventieve restaurants is Londen er als de kippen bij. Na een etablissement dat hamburgers verkoopt met de smaak van mensenvlees en de pop-up bar waar je naakt aan tafel kan schuiven, opent Ben Spier nu een saladebar in een van de traditionele Britse telefooncellen.
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

Een dikke week geleden opende de originele saladebar de deuren. Elke dinsdag- en woensdagmiddag kunnen hongerige werknemers en toeristen er terecht. Spier schotelt telkens vijf gerechten voor en hij gebruikt naar eigen zeggen enkel biologische seizoensingrediënten. Een slaatje kost tussen 5 en 10 euro.

Spier's Salads kwam tot stand dankzij 'Thinking Outside The Box', een goed doel dat de iconische telefooncellen wil redden van verwaarlozing. Het bedrijf regelt onder meer de vergunningen om de cellen om te bouwen en te verhuren. Zo moet Spier per dag ongeveer 12,5 euro neertellen om de telefooncel te huren. Ook elders in het land zijn verschillende telefooncellen omgetoverd tot zaken als een koffiebar, een souvenierwinkel en een ijskraam.

Come rain or shine... Lucky we've got cover! #Holborn #bloomsburysq #lunch #rain pic.twitter.com/gH9ZCZtsvM

— Spier's Salads (@SpiersSalads) 11 mei 2016

Foto Spier's Salads