Brits parlement moet ban van Trump bediscussiëren
"Het Verenigd Koninkrijk heeft al heel wat mensen de toegang tot het land ontzegd op basis van hun haatdragende woorden. Datzelfde principe moet van toepassing zijn op eender wie het Verenigd Koninkrijk wil bezoeken. Als het Verenigd Koninkrijk deze criteria wil 'onaanvaardbaar gedrag' wil handhaven op mensen die onze grens willen oversteken, dan moeten ze eerlijk toegepast worden op zowel de armen als de rijken, op zowel de zwakken als de machtigen", aldus de petitie van Suzanne Kelly.
Niet enkel gewone burgers maken zich zorgen over de krasse en beledigende uitspraken van Trump over moslims, enkele Britse parlementsleden zouden de petitie ook ondertekend hebben. Zelfs premier David Cameron keurde de uitspraken van de presidentskandidaat al af.
Bovendien liet het Britse ministerie van Binnenlandse Zaken al weten dat "het personen van buiten het Europese economische gebied kan weren als zij een negatieve invloed hebben op de openbare orde" en dat "de opmerkingen van Trump over moslims verdelend, nutteloos en verkeerd zijn."
Volgens The Guardian zou de ban puur hypothetisch zijn aangezien de presidentskandidaat niet meteen van zin is om de oceaan over te steken. Trump bezit wel twee golfterreinen in Schotland die hij in geval van een ban niet meer zou kunnen bezoeken.
Het Verenigd Koninkrijk ontzegt mensen regelmatig de toegang tot het land. Zo zijn de Amerikaanse anti-islamblogger Pamela Geller en Frans komiek Dieudonné M'bala M'bala, die veroordeeld werd voor antisemitisme, niet langer welkom. Geert Wilders mocht in 2010 het Verenigd Koninkrijk niet binnen voor haatdragende boodschappen. De Nederlandse politicus ging in beroep en mocht nadien het land toch bezoeken.