Brussel kan profiteren van brexit

door
Belga
Leestijd 1 min.

België trekt wel degelijk interesse van financiële spelers die door de brexit op zoek zijn naar een vaste stek op het continent. Dat zegt Marcia De Wachter, directeur bij de Nationale Bank. Eén betaaldienstaanbieder is alvast onderweg naar Brussel. Eerder maakte Lloyd's of London, 's wereld grootste verzekeringsmarkt, al bekend dat het kiest voor Brussel voor de oprichting van zijn nieuwe Europese dochtermaatschappij. Het bedrijf wil zo anticiperen op de mogelijke gevolgen van de brexit voor de toegang van het Verenigd Koninkrijk tot de Europese eengemaakte markt.

Maar daar blijf het niet bij, aldus De Wachter. "Meerdere bedrijven gaan momenteel door een proces van erkenning bij de Nationale Bank, en dit als gevolg van de brexit". Alvast één bedrijf wil ook effectief verhuizen naar Brussel. Het gaat om een grote 'money remitter', een instelling die internationale betalingen doet. "Die heeft aangegeven naar België te willen komen", aldus De Wachter. "En een tweede dossier zit in de pipeline".

De echt grote vissen komen niet naar Bussel, geeft De Wachter toe. "De grote spelers trekken naar Frankfurt en Parijs. Maar wij moeten ons niet meten met hen".

bron: Belga