Brusselse snackbar Fernand Obb gekroond tot 'Koning van de Garnaalkroket'
In november volgt de derde editie van de 'Beste garnaalkroket van Brussel', maar die titel gaat dit jaar niet naar Mosbeux en zijn team. De eigenaar van Fernand Obb Delicatessen krijgt wel een plaats als erelid in de jury. Daarnaast kreeg de restaurateur ook een trofee in de vorm van een garnaal.
Het geheim?
"Het is bijna grappig. Je opent een restaurant, je doet werk als kok, je houdt van je werk en je doet het goed, maar om dan ambassadeur van de garnaalkroket worden is bijna een grap op zijn Belgisch", lacht eigenaar Cédric Mosbeux. Natuurlijk verdient de garnaalkroket van Fernand Obb de eretitel niet zomaar. Aan de kroket is hard gewerkt en er zijn vele recepten voor uitgetest, vertelt Mosbeux. Maar een echt geheim lijkt er niet te zijn. "Het zijn de basisingrediënten zoals bloem, melk, boter, kruiden, schalen van grijze garnalen en verse grijze garnalen. Wat ik vaak zeg en misschien wel het geheim is, zijn de echt verse grijze garnalen en in een aanzienlijke hoeveelheid. Dat hebben we niet veranderd", verklaart Mosbeux.
De inschrijvingen voor de derde editie van Beste Brusselse garnaalkroket zijn sinds woensdag 29 juli geopend.