Caprice des Dieux met kerstomatenchutney
Stap 1
Spoel de kerstomaten onder de kraan, verwijder de steeltjes en laat ze even uitlekken. Leg ze op een vel bakpapier op een bakplaat in een voorverwarmde oven op 200 graden. Haal ze eruit wanneer het vel begint te verkleuren. Een beetje zwart kan geen kwaad, dat geeft meer smaak.
Stap 2
Schil de rode ui en hak hem in kleine stukjes. Laat de ui in een ruime pan zweten op een zacht vuur. Voeg eventueel een paar eetlepels water toe om te vermijden dat de ui aanbakt. Voeg na een vijftal minuten de kerstomaten, de suiker, de azijn, de cayennepeper en een snuifje zout toe. Laat een half uur sudderen op een zacht vuur. Roer af en toe met een houten lepel.
Stap 3
Wanneer je een chutney-achtige textuur bereikt hebt, voeg je de rozijnen toe. Ga er eerst even met een mes door. Laat de chutney even afkoelen voor je hem gebruikt.
Stap 4
Snij de ciabatta's in twee en smeer een royale laag chutney op een van beide kanten. Snij de Caprice des Dieux in schijfjes met een diameter van ongeveer een centimeter. Beleg de chutney trapsgewijs. Werk af met een of meerdere blaadjes verse basilicum. Als je nog chutney overhebt, kan je die gemakkelijk een paar dagen bewaren in de koelkast.
Ga zelf aan de slag en stuur ons een foto van het resultaat via Instagram met #MetroMeal @metrobelgie
In samenwerking met
Met dank aan