Dagen zonder vlees: Metro test de salade met komkommer en peer
Zelf heb ik niet veel ervaring met vegetarische gerechten, je kan mij op dat vlak een groentje noemen. De komkommer- en peersalade met fritta's is ideaal om mee te beginnen als je nog niet helemaal vertrouwd bent met de vegetarische keuken.
De fritta's daarentegen zijn niet helemaal juist uitgedraaid. Ze moesten krokant geserveerd worden, maar dat was niet helemaal het geval. Omdat de zoete aardappels door de kokosolie nog zoeter lijken te worden, lijkt het me lekkerder om ze in olijfolie te bakken. De chili mag zeker niet ontbreken, het zorgt voor wat pittigheid in het zoete gerecht.
L. Brusselaers
Recept komkommer- en peersalade
Stap 1
Snij de komkommer en de peer in sliertjes. Dat kan met behulp van een spiraalsnijder of een juliennesnijder.
Stap 2
Hak de rode ui en de verse munt fijn en voeg ze bij de komkommer en peer.
Stap 3
Voeg vervolgens ook de rozijnen toe en rasp de bloemkool over het geheel.
Stap 4
Pers de limoen erover uit en kruid af met peper en zout. Zet het slaatje voorlopig nog even aan de kant.
Foto Njam!
Recept fritta's
Stap 1
Schil en rasp de zoete aardappel. Besprenkel met paprikapoeder en voeg er de chili, peper en zout en de twee eieren bij.
Stap 2
Doe wat kokosolie in een pan en schep beetje bij beetje de zoete aardappelstukjes en de rest in de pan. Vorm hiermee fritta's en maak ze niet te groot zodat je ze gemakkelijk kan omdraaien. Bak nog even aan de andere kant tot ze volledig gegaard zijn.
Stap 3
Presenteer de fritta's samen met de salade.