Dankzij deze tip eten je kinderen meer groenten
Uit een Australisch onderzoek blijkt dat de manier waarop je de groenten serveert aan kinderen, een groot verschil kan maken. Onderzoekers van de Deakin University's Centre for Advanced Sensory Science testten hun theorie uit op een groep van 72 lagereschoolkinderen. Eerst kregen de kleine koters 500 gram hele worteltjes voorgeschoteld, de volgende dag waren ze in stukjes gesneden. De kindjes kregen 10 minuten de tijd om er zoveel te eten als ze wilden.
Minder werk
Uit de resultaten blijkt dat hele wortels populairder zijn. De kinderen aten gemiddeld 10% meer van de intacte wortels, dan wanneer ze in stukjes voor hen lagen, zegt Dr. Gie Liem van de Deakin Universiteit aan The Sun. "Dit is ook goed nieuws voor de ouders, aangezien ze nu minder werk hebben om groentjes voor te bereiden." De resultaten sluiten mooi aan op eerder onderzoek waaruit bleek dat hoe meer voedsel mensen op hun bord hebben liggen, hoe meer ze ervan willen eten.