De tacro is de nieuwe voedselhype op Instagram
Nog nooit gehoord van de tacro? Hoog tijd om daar verandering in te brengen. Het hapje bestaat uit een croissant gevuld met taco-ingrediënten en combineert zo het beste van de Franse en de Mexicaanse keuken.
door Mare
Leestijd 1 min.
Deze nieuwe voedseltrend komt overgewaaid uit San Francisco, waar de hap in een mum van tijd uitgroeide tot een ware hype. Niet verrassend natuurlijk wanneer je bedenkt dat zowat iedereen dol is op crossovers met croissants. Denk bijvoorbeeld aan de cronut, de combinatie van een croissant en een donut, of de crossushi. Nu is het de beurt aan de tacro om Instagram te veroveren.
De tacro bestaat uit een klassieke Franse croissant, die opgevuld wordt met kip, pulled pork of jackfruit voor vegetariërs. Daar voeg je naar eigen goeddunken avocado, ui, salsa, kiemen en radijsjes aan toe.
De uitvinder van de snak is de bakkerij Vive Le Tart, die gevestigd is in San Francisco. Binnenkort komt er trouwens ook een ontbijtvariant op de markt.