Deze vijf etenswaren zijn dodelijker dan je denkt

Je staat er niet bij stil wanneer je je potje kookt, maar zelfs de meest alledaagse etenswaren kunnen tot je dood leiden. De volgende keer dat je dus boodschappen doet, denk je best twee keer na vooraleer je iets in je mandje gooit. 
door
Axelle.Lot
Leestijd 1 min.

Aardappelen

Aardappelen bevatten de uiterst giftige stof solanine. Deze verdwijnt bij het koken. Ziet je aardappel nog wat groen of is hij wat geblutst. Laat de groente dan maar liggen. Ook het veelvuldig eten van aardappelen kan leiden tot een solaninevergiftiging (gemiddeld vier kilo).

Tonijn

Lekker, zo'n Japanse delicatesse. Maar wie teveel rauwe tonijn eet kan een kwikvergiftiging oplopen.

Tomaten

De tomaat is zowel voor mens als dier niet zonder gevaar om op te eten. Vooral de steel en bladeren bevatten loogzout wat dan weer fataal kan zijn.

Amandelen

De noten zijn een gezonde snack, maar ze bevatten ook een iets minder onschuldige stof namelijk cyanide. Met mate knabbelen is dus aangeraden.

Nootmuskaat

Nootmuskaat is een geliefde specerij dat in allerlei gerechten gebruikt wordt. Maar als je aanzienlijke hoeveelheden ervan gebruikt, kan dit leiden tot psychoses en blijvende psychische problemen.