Dit beest wandelde op het aardoppervlak nog voor er dinosaurussen waren
Wetenschappers hebben de overblijfselen van een angstaanjagende prehistorische krokodil, de Carnuflex Carolenensis, ontdekt. Het roofdier zou aan de top van de voedselpiramide hebben gestaan miljoenen jaren voordat er dinosaurussen waren.
De overblijfselen lagen verborgen in een opslagruimte van het Nort Carolina Musuem of Natural Sciences totdat ze onlangs werden ontdekt door een curator die er werkte.
Toen wetenschappers de fossielen onderzochten, realiseerden ze zich dat ze te maken hadden met een nieuwe soort. Het schepsel zou negen meter groot zijn geweest en 231 miljoen jaar geleden geleefd hebben. Dankzij een scanner, wist het team de schedel van het dier te reconstrueren.
"De schedel van de Carnuflex is slank en lang met tientallen mesachtige tanden," zei Lindsay Zanno, een assistent-professor aan de North Carolina State University. "Dit dier was vakkundig aangepast om vlees van de botten van zijn prooien te scheuren."
De Carnuflex was waarschijnlijk een van de toproofdieren in het noordelijke halfrond. Wetenschappers geloven dat het dier voornamelijk op gepantserde reptielen en zoogdieren joeg, voordat het in massale getalen uitstierf.
"We wisten dat er in die periode teveel toproofdieren waren, maar voor we deze fossielen ontdekten, wisten we niet dat een vroege voorouder van de krokodil daarbij hoorde."