Mooier weer staat gelijk aan terrasjestijd, picknicken in het park en gewoon genieten van de zon. Natuurlijk doe je dat niet met lege handen. Niets zo lekker als een huisgemaakte, alcoholvrije cocktail waar je zorgeloos van kan drinken. Wij geven je alvast drie recepten voor een heerlijk zonnig drankje!
Een mojito is natuurlijk de cocktail bij uitstek - niemand die het drankje niet kent. De klassieke versie is lekker, maar de alcoholvrije variant is misschien wel nog extra verfrissend. Met enkele ingrediënten tover je in vijf minuten een heerlijk aperitief op tafel.
Benodigdheden (4 personen)
Zet vier grote glazen klaar waar je de drankjes in kan serveren.
Doe in elk glas het sap van een halve limoen. Snijd de overige twee limoenen in schijfjes en verdeel die over de glazen. Houd er ook vier bij om de cocktails af te werken.
Verdeel de munt over de glazen en stamp deze wat aan met een vijzel of een vork.
Voeg naar smaak suikerrietsiroop toe. Wij kozen voor twee eetlepels per glas.
Doe zo'n 4 ijsblokjes in elk glas. Je kan deze ook 'crushen' als je dat lekkerder vindt.
Vul de glazen aan met koud bruiswater, werk af met een schijfje limoen en serveer onmiddellijk.Wil je je mojito wat personaliseren, dan kan je bijvoorbeeld aardbeien, passievruchten of blauwe bessen toevoegen.
Pompelmoes-rozemarijn mocktail
Deze combinatie is niet zo voor de hand liggend, maar net daarom (letterlijk en figuurlijk) zo verfrissend. Je moet wel houden van de ietwat bittere smaak, maar dankzij de siroop zit er gelukkig ook een zoet kantje aan.
Benodigdheden (4 personen)
500 milliliter vers pompelmoessap
500 milliliter bruiswater
Maak enkele uren op voorhand de rozemarijnsiroop. Hiervoor doe je 250 milliliter water, 225 gram suiker en 3 takjes rozemarijn in een pot. Laat de ingrediënten op een zacht vuurtje pruttelen tot je een mooie siroop bekomt. Laat enkele uren afkoelen.
Doe in elk glas 4 ijsblokjes en 15 milliliter siroop.
Verdeel het pompelmoessap en het koude bruiswater over de glazen.
Werk af met een schijfje pompelmoes en een takje rozemarijn en serveer.Hibiscus-frambozen mocktail
Voor deze cocktail heb je maar enkele ingrediënten nodig. De thee moet je wel even van tevoren zetten en laten afkoelen, maar daarna is je drankje zo klaar. Heerlijk verfrissend en met relatief weinig toegevoegde suikers!
Benodigdheden (4 personen)
1 liter afgekoelde hibiscusthee
200 gram frambozen + 8 om mee af te werken
4 eetlepels suikerrietsiroop
Zet de hibiscusthee en laat afkoelen.
Plet de verse frambozen, zeef en voeg toe aan de thee.
Voeg de siroop toe en meng goed.
Doe ongeveer 4 ijsblokjes in elk glas en vul de glazen ongeveer voor 3/4 met het theemengsel.
Verdeel het citroensap over de glazen.
Ga met de citroenpartjes over de glasrand. Neem vervolgens een prikker en maak sateetjes van citroen en frambozen om de mocktails mee af te werken.