Drie zero waste recepten met restjes
Koken is ontspannend en het resultaat opsmikkelen is zo mogelijk nog leuker. Maar helaas wordt er veel te veel voedsel verspild. Maar liefst 35 tot 50% van het geproduceerde eten wordt weggegooid en daar zijn consumenten voor de helft verantwoordelijk voor. Nochtans is het makkelijk om je voedselafval te beperken. In 'De kunst van no-waste' geven Giovanna Torrico en Amelia Wasiliev je handige tips om minder tot geen eten weg te gooien.
door camille.van.puymbroeck
Leestijd 2 min.
Er zijn zo van die restjes waar iedereen ooit mee geconfronteerd wordt. Je zet te veel koffie, er slingert nog ergens een bodempje jam rond of er zitten nog twee harde boterhammen in de broodzak. Voor je al dat voedsel bij het vuil kiepert, is het wellicht de moeite waard om deze recepten eens te proberen.
IJskoffie
Benodigdheden
Bereiding
Aardbeienmelk
Benodigdheden
Bereiding
Croutons van oud brood
Benodigdheden
Bereiding
De kunst van no-waste, Giovanna Torrico en Amelia Wasiliev, Karakter Uitgevers B.V., 256 p., 19,99 euro
Lees ook : Tips om zero waste boodschappen te doen