Drie zesjarigen wilden hun klasgenootje vergiftigen

Ouders met kinderen in de Winterberry lagere school in Anchorage schrokken zich een hoedje toen ze een e-mail ontvingen van de directeur. Daarin stond een plan omschreven dat bijzonder luguber was, zeker voor zesjarige kinderen.
door
Kevin
Leestijd 1 min.

Drie meisjes uit het eerste leerjaar waren volgens Alaska Dispatch News van zin om een klasgenootje te vergiftigen. Daarvoor wilden ze de pakketjes silicagel gebruiken, die in het zeewier van hun lunchpakket zit. Ondanks dat de pakketjes, die vaak in schoendozen zitten, niet giftig zijn, gingen de kinderen er toch van uit dat de inhoud hun klasgenoot zou doden.

Een andere leerling kreeg lucht van het complot en meldde dat meteen aan een volwassene. De directeur vond de silicagel terug bij de drie meisjes en besloot hen meteen te schorsen. Er zijn geen strafrechtelijke klachten neergelegd maar het schooldistrict onderzoekt het voorval en zal de meisjes misschien van school sturen.

Volgens een lokale politiewoordvoerder is er nog één positief kantje aan het verhaal: het feit dat één leerling naar een volwassene stapte met het complot. "De belangrijke les hier is dat kinderen moeten weten dat wanneer ze iets van deze aard horen, dat ze onmiddelijk iemand die ze vertrouwen moeten inlichten", aldus politiewoordvoerder Jennifer Castro.

Foto: Flickr / IBM Research