Een glaasje wijn is wél gezond en wel hierom
Uit nieuw onderzoek blijkt dat wijn toch niet helemaal ongezond is. Natuurlijk mag je niet overmatig drinken en zitten er ook genoeg nadelige effecten aan regelmatige alcoholconsumptie, maar dus ook positieve. Of je nu een fles rood of wit opentrekt, wijn vecht tegen de bacteriën die je keelpijn én gaatjes in je tanden geven.
Middel tegen verkoudheid
In 1988 werd al ontdekt dat wijn een antibacteriële werking heeft. Recent onderzoek wijst uit dat de zuurtegraad in combinatie met de alcohol niet de reden voor deze werking is, zoals gedacht. De antibacteriële werking wordt veroorzaakt door het aantal biologische verbindingen in zowel rode als witte wijnen.
Het onderzoek werd gepubliceerd in het magazine voor agricultuur en voedselwetenschap. Er valt onder andere te lezen dat de eerder genoemde verbindingen 99,9% van de bacteriën op je tanden en in je keel doden. Voel je dus een verkoudheid of een zere keel opkomen, grijp dan gerust (en verantwoord) naar de fles.