Frituur maakt kroket met bijzondere vulling
De kroket met chocoladevulling werd uitgevonden door Pebbles van Noorden en Sammy Berendsen van de Frietboutique en banketbakker Anton de Heer. "In plaats van bouillon hebben we chocolademelk gebruikt. En we hebben er een beetje rode peper doorheen gedaan voor wat extra pit."
Gefrituurde chocoladebon
Al is niet iedereen blij met deze nieuwe variant van de oer-Hollandse kroket. "Een kroket hoort hartig te zijn", zegt foodblogger Claartje Schröder aan RTL Nieuws. "Als je er chocolade in doet, dan is het meer een gefrituurde chocoladebonbon. Waar de grens precies ligt, dat weet ik niet. Maar ik vind dat je dit geen kroket mag noemen. Ik zou het moeten proeven. Misschien is het stiekem wel heel lekker, maar noem het geen kroket. Dat is misleidend."
Een bericht gedeeld door Frietboutique Rotterdam (@frietboutiquerotterdam) op
Een bericht gedeeld door Frietboutique Rotterdam (@frietboutiquerotterdam) op