Frosecco wordt het drankje van de zomer

Frosecco is het nieuwe drankje van deze zomer. 'Frosecco' is een samentrekking van frozen en prosecco, bevroren prosecco dus. Het aperitief is de opvolger van Frosé. 
door
heleen.savels
Leestijd 1 min.

Het drankje gaat viraal nadat het op de kaart werd gezet van 1 Hotel Brooklyn Bridge. De rooftopbar heeft namelijk enkele cocktails uitgevonden met frosecco als basis. Zo is er een 'Frosecco Fiore' met vliesbloesem, citroen en lavendel en een 'Frosecco Fruta' met braambessen en perzik.

Maak je eigen Frosecco

Vul een ijsblokvorm met prosecco en plaats die in de diepvries. Zo krijg je je eigen prosecco-ijsblokjes. Doe er zes in een blender en voeg 30 mililiter vlierbloesemlikeur toe. Mix tot je drankje op een slushie lijkt. Giet er nog wat gekoelde prosecco bij en meng kort. Serveer in een wijnglas met een rietje. Proost!