Gamende senioren veroveren met 'sniperteam' de wereld

Wie denkt aan games en de wereld van eSports, heeft misschien een beeld van nerdy jongeren, en stelt zich niet meteen een groep mannen en vrouwen van middelbare leeftijd voor. The Sniper Elites zijn dan ook geen gewone senioren, maar een bende vitale ouderen die na hun pensioen aan een tweede carrière begonnen zijn als professioneel gamer. 
door
Axelle.Lot
Leestijd 2 min.

Er is geen sport te gek of je kan er wel voor supporteren, zo ook voor eSports. De wereld van de elektronische games groeide op een kleine twee decennia uit tot een volwaardige competitie met wereldkampioenen, prijzengeld en de bijhorende ego's. De deelnemers beginnen vaak te spelen vanaf een piepjonge leeftijd. Laat dat nu net hetgeen zijn dat de Zweedse tak van computerbouwer Lenovo jammer vond. Wat er in hun ogen nog ontbrak was een meer mature groep deelnemers. Ze schreven een soort vacature uit waarin ze op zoek waren naar senioren die zich wilden aansluiten bij eSports-team in Zweden. Het ultieme doel: meedoen aan een Counter Strike-competitie in Zweden.

Nog nooit gegamed 

De 61-jarige Monica Idenfors was één van de eerste senioren die besloot op de advertentie te reageren. Ze was net met pensioen en besloot haar kans te wagen. Uiteindelijk zou met vijf anderen The Silver Snipers vormen. Het enige wat ze gemeen hadden was dat ze met pensioen waren en nog nooit gegamed hadden. Hun eerste doel was niet min. Op slechts drie weken tijd moesten ze klaar zijn om te gamen op het Dreamhack Digital Festival, een massa game-event waar de Zweedse elite samenkomt om allerlei spelletjes uit te testen.

The Silver Snipers speelden daar een spel waarbij twee teams vochten als terroristen en anti-terroristen. Terwijl de ene groep gijzelaars moest bevrijden, probeerde het andere team juist bommen te maken en dat allemaal terwijl er kogels rond hun oren vlogen, virtueel weliswaar. Voor deze specialiteit, counter strike, kregen ze de hulp van de Zweedse gamelegende op rust, Tommy –Pott1- Ingemarsson. Hoewel de groep enorm gemotiveerd was, lukte het hun helaas niet om overwinningen binnen te halen.

Verslaafd aan het spel 

Ondanks de nederlagen is Monica Idenfors, die zichzelf de nickname 'Teen Slayer' aanmat, tevreden met de ervaring die ze heeft opgedaan. Ze is helemaal verslaafd aan het spel en wil ook haar man laten kennismaken met 'counter strike'. "Ik geef nu ook initiatielessen aan andere senioren en ik hoop mijn generatie te leren kennismaken met gamen."

A post shared by @ lenovosweden on