Geen weekendplannen? Deze tips helpen je op weg

Deze tips helpen je uit je luie zetel! 
door
Mare
Leestijd 1 min.

De parade van mannen, vrouwen en diegenen die vanuit de verte op vliegen lijken 

(20 mei in Antwerpen) 

Thomas Verstraeten is niet vies van een groots idee. Voor zijn parade - een spectaculair, eenmalig evenement op de Antwerpse Linkeroever - heeft hij zich voorgenomen de chaos en beweeglijkheid van de stad en haar passanten te vatten in één beeld: één stoet die heel Antwerpen representeert. Hij noemt het zelf een ‘menselijke sculptuur van de hele stad Antwerpen'. Zo'n duizend vrijwilligers brengt Verstraeten bijeen in een ode aan de diversiteit van zijn stad - dat willen wij zien.

4Hoog bestaat 20 jaar

(20 en 21 mei in Gent) 

Twintig jaar geleden, in een flat op de vierde verdieping, werd een Gents theatergezelschap geboren dat zich zou toeleggen op theater voor een publiek van vier duim hoog. 4Hoog is in twee decennia uitgegroeid tot een kwaliteitslabel voor kleutertheater dat uitdagend en prikkelend is voor klein en groot. Ter gelegenheid van de verjaardag wordt de succesproductie De koning zonder schoenen (3+) hernomen, maar je kan ook 4Hoogs nieuwste Stekeblind (3+) meepikken. En natuurlijk is er muziek, vertelling, maaltijd en feest!

Uitwijken in Brugge

(20 & 21?/?05 in Brugge)

De Uitwijken-karavaan is bezig aan zijn ‘meitoer' en strijkt dit weekend neer in Sint-Michiels en Assebroek. Dat betekent dat theater, muziek en gezelligheid zo je voortuin komen opgereden! Dit jaar brengt de theatergroep Wie Walvis zijn nieuwe voorstelling ‘Blauw Gras' voor zesplussers, en geeft Renée (foto) - je kent haar van Marble Sounds - het beste van zichzelf. Maar wat ruiken we daar, Nerogewijs? Natuurlijk! Een Uitwijken-feest is niet volledig zonder een goede wafelenbak. In de loop van de namiddag is er voor iedereen een versgebakken wafel!

Pianomarathon 

(21?/?05 mei in Antwerpen) 

Het De Coninckplein krijgt deze middag de allures van een heuse concertzaal, want de hele dag lang klinkt er muziek tot in alle hoeken van het plein. Tientallen pianisten - jong, oud, beginnend of professioneel - nemen plaats achter de vleugelpiano en zorgen voor extra sfeer tijdens het Strip- & Boekenplein dat zich daar tegelijkertijd ontrolt. Van een jazzy standard over een eenvoudig menuet tot een echte Rachmaninov of een vrolijke meezinger - kom luisteren en genieten van de veelzijdigheid van de piano!

Contour

(nog t.e.m. 21?/ mei in Mechelen) 

Contour is toe aan zijn achtste editie en natuurlijk wordt die gekoppeld aan het stadsfestival OP.RECHT Mechelen, dat een heel jaar lang de geschiedenis van de Mechelse rechtspraak in het licht zet. Het is de Zuid-Aziatische curator Natasha Ginwala die deze biënnale voor bewegend beeld (video, film en performance) kleur geeft en zij koos voor meer dan twintig lokale en internationale kunstenaars. Op verschillende locaties in de stad werpen zij met hun werk een kritische blik op het verleden van recht en rechtspraak.