Georganiseerde fatshaming op Londense metro roept heel wat afkeer op
Deze weerzinwekkende affaire kwam aan het licht nadat Twitter-gebruiker Kara Florish de boodschap van één van de kaarten de wereld had ingestuurd.
"Onze organisatie haat dikke mensen. We vinden het afschuwelijk dat jullie zoveel voedsel verbruiken terwijl de helft van de wereld verhongert. We begrijpen niet waarom je niet snapt dat je door minder te eten slanker en gelukkiger zal zijn, en een partner zal vinden die geen vieze fetish heeft voor mollige vrouwen. We willen je zelfs niet een 'varken' noemen, want dat is een belediging voor dat mooie dier. Je bent een dik, lelijk mens."
Kara Florish (@kflorish) 28 november 2015
Ook journalist Sean Thomas Knox was getuige van een gelijkaardige actie. Volgens zijn tweets gaf een "slanke hipster met typische baard" een kaartje aan een vrouw en stapte daarna snel af de metro. Aanvankelijk dacht Knox dat het om een misplaatste vorm van straattheater ging, tot hij de vrouw in tranen zag uitbarsten. "Ze las het en huilde. Haar verbijstering en onthutste reactie was zeer reëel", tweette hij.
Heel wat mensen op Twitter uiten dan ook hun afkeer voor deze boodschappen. "Het is niet de plaats van deze haatdragende groepering - of wie dan ook - om te oordelen over een lichaam dat hen niet toebehoort, ongeacht de kledingmaat. Als je de noodzaak voelt om mensen die je niet kent en waar je niets over weet zomaar aan te vallen, heb jij veel meer problemen dan iemand met wat meer of minder gewicht dan jouw verwachting", klinkt het.
We are aware of the leaflets being distributed in London and urge anyone who has been handed one to call us on 0800 40 50 40 or text 61016.
BTP (@BTP) 30 november 2015
Openbaarvervoermaatschappij Transport for Londen (TfL) wil zulke intimidaties zoveel mogelijk vermijden. "Al onze klanten hebben het recht om vol vertrouwen te reizen. Deze trieste en onaangename vorm van anti-sociaal gedrag wordt niet getolereerd", zegt Steve Burton van TfL aan Mashable. Hij roept reizigers op om dit gedrag onmiddellijk te melden aan het personeel of een politieagent in het station.