Japanners koken met condooms

door
Roald
Leestijd 1 min.

In de afgelopen jaren is het condoomgebruik drastisch gedaald in Japan. Dat heeft een dramatische stijging van het aantal hiv-patiënten tot gevolg. In feite bleek in 2008 dat het condoomgebruik in Japan het derde laagste was in de gehele wereld ondanks dat het land 20 tot 30% van alle condooms produceert.

Om het bewustzijn voor het condoom te verhogen en de kloof tussen product en consument te verkleinen, besloten de Japanse auteurs Kyosuke Kagami en Opanpon om samen een boek te schrijven dat het condoom verbindt met de meest geliefde passie in het land: koken.

Het nieuwe condoom-kookboek werd deze week gelanceerd in Japan en heeft de titel tsukutte agetai condomu gohan, wat ruwweg vertaald kan worden als "Ik wil een condoom om voor u te koken." Natuurlijk wordt het voorbehoedsmiddel niet als ingrediënt maar als keukengereedschap gebruikt. De auteurs hebben 11 verschillende recepten ontwikkeld die de duurzaamheid en flexibiliteit van het condoom in de spotlight zetten.

Het e-book is online verkrijgbaar op amazon en kost ongeveer 31 euro.