Jupiler Pro League - Suarez en Najar bezorgen Anderlecht drie punten bij Zulte Waregem

door
Belga
Leestijd 2 min.

Landskampioen Anderlecht heeft zich zaterdag in de openingswedstrijd van de negende speeldag in de Jupiler Pro League niet laten verrassen door Zulte Waregem. De Brusselaars haalden het in het Regenboogstadion met 0-2, dankzij treffers van Matias Suarez en Andy Najar, en blijven aan de leiding in het klassement. In een erg genietbare eerste helft viseerden beide teams de staak. Voor Essevee knalde James Troisi tegen het doelhout en aan de overzijde mikte Aleksandar Mitrovic op de paal. Zowel Zulte Waregem als Anderlecht kregen enkele kansen om de score te openen, maar uiteindelijk was het Paars-Wit dat kort voor rust op 0-1 kwam. Het was ex-Gouden Schoen Matias Suarez die in minuut 42 het leer enig mooi in de rechterbovenhoek borstelde.

Na de pauze verdubbelde Najar de score in de 67e minuut. Hij reageerde alert op een voorzet van Suarez en profiteerde van een misverstand tussen Skulason en doelman Bossut. Nadien voetbalden de jongens van Besnik Hasi de partij volwassen uit. Dankzij de driepunter kan Anderlecht met vertrouwen het Champions League-duel van woensdag tegen Borussia Dortmund voorbereiden.

Later zaterdag worden nog vier duels afgewerkt (Cercle Brugge/Westerlo, KV Mechelen/Waasland-Beveren, KV Kortrijk/Moeskroen-Péruwelz en Racing Genk/Charleroi), zondag staan nog drie partijen op het menu (AA Gent/Lokeren, Standard/Lierse en KV Oostende/Club Brugge).

In de stand heeft leider Anderlecht 21 punten, vijf meer dan eerste achtervolger AA Gent. Zulte Waregem blijft vijftiende en voorlaatste met zes punten.

bron: Belga