Is kaas het nieuwe superfood?
Quinoa, gojibessen, chiazaad, avocado, blauwe bessen, kurkuma,... Het lijstje met superfoods wordt steeds langer en langer. En binnenkort kan er zelfs kaas aan toegevoegd worden, beweren Koreaanse wetenschappers.
door Liesbeth
Leestijd 1 min.
Voor je in het rond begint te springen van vreugde: het gaat natuurlijk niet over alle kazen. Enkel en alleen Zwitserse gatenkaas, zoals Emmental, zou volgens enkele bollebozen het nieuwe superfood kunnen worden.
De onderzoekers van de University of Korea stellen dat er in de kaas een gezonde bacterie zit, genaamd Propionibacterium freudenreichii. De bacterie zou ontstekingsremmend werken, je immuunsysteem versterken én - nog beter - er voor kunnen zorgen dat je langer leeft.
Experiment met wormen
Tijdens experimenten hebben de onderzoekers enkele wormpjes gevoed met de Propionibacterium freudenreichii bacterie. Wat bleek? Wormen die deze bacterie hadden gekregen, leefden langer dan alle andere wormen.