Lifehack: zo moet je dus pizza opwarmen!

Je kent het wel: je hebt een restje pizza over, steekt het vol verwachting in de microgolf en vervolgens zit je platte pizzaprut te eten. En dat terwijl je nog zo naar dit moment had uitgekeken. Met deze techniek blijft je pizza krokant, ook de dag nadien!
door
camille.van.puymbroeck
Leestijd 1 min.

'Roberta'

De New Yorkse pizzeria 'Roberta' toont op Reddit wat dan wel de juiste manier is om je pizza op te warmen. En dat is noch in de microgolf, noch in de oven. Het zal je misschien verbazen, maar je hebt er een pan voor nodig. Ja, echt waar.

Zo doe je het

  • Leg je koude pizza in een pan met anti-aanbaklaag. Laat 3 minuutjes bakken op een middellaag vuur tot de korst krokant is.
  • Zet het vuur nog wat later en voeg twee druppels water toe aan de pan, maar niet op de pizza.
  • Doe een deksel op de pan en laat 1 minuut bakken. Op die manier zal de kaas smelten en neemt de korst wat van de stoom op zodat je geen kurkdroog resultaat krijgt.
  • Klaar! Je hebt nu een krokante bodem, lekker gesmolten kaas en een korst die net genoeg vocht bevat. Smakelijk!