MADE IN BELGIUM. Tuinfeest op z'n Belgisch
Janne Vandevelde
Cocktails met of zonder alcohol
Foto Materne
Wil je het hele gezin trakteren op heerlijke zomercocktails? Probeer dan de verfrissende mocktails van het Belgische Materne. Marta Majewska, foodblogger en auteur, ging aan de slag met de zomerse klassiekers Daiquiri, Ginger Ale, Piña Colada en Mojito en creëerde voor elke cocktail ook een alcoholvrije variant, zodat ook de allerkleinsten kunnen meegenieten!
Aardbeien Margarita "on the rocks" met alcohol
Ingrediënten voor 2 personen
Recept
Ga met een partje limoen over de rand van de glazen. Doe wat zout op een bordje en doop het randje van de glazen erin. Doe ijs in de glazen. Mix de Materne Daiquiri, Triple Sec en tequila in een cocktailshaker. Verdeel over de glazen.
Aardbeien Margarita "on the rocks" zonder alcohol
Ingrediënten voor 2 personen
Recept
Ga met een partje limoen over de rand van de glazen. Doe wat suiker op een bordje en doop het randje van de glazen erin. Doe ijs, ahornsiroop en de Materne Daiquiri in een blender en mix tot een glad geheel. Verdeel over de glazen. Voeg voorzichtig spuitwater toe en roer.
Kaasvlaggetjes
Foto Maredsous
Als er één moment is waarop we de Belgische vlag mogen bovenhalen, dan is het wel de Nationale feestdag. Combineer de driekleur met een lekkere Belgische kaas en je maakt al je gasten blij.
Ingrediënten voor 4 personen
Recept
Snijd de Maredsous® Traditie sneetjes zodat ze dezelfde grootte hebben als de crackers. Beleg de crackers met de kaas. Spreid voorzichtig, met behulp van een botermes, de zware olijven tapenade aan de linkerkant en de tomaten tapenade aan de rechterkant. Je kan het geheel afwerken met kleine stukjes verse tomaat en zwarte olijven. Smakelijk!
Fleurig België
Vind je plastic vlaggetjes ook zo ordinair, maar wil je je tuin toch in de Belgische driekleur hullen? Zet je bomen dan letterlijk en figuurlijk in de bloemetjes. Neem een paar lege glazen flessen van 25 cl, knoop een dun touwtje rond de hals en hang ze aan de takken. Stop er een zwarte, een gele en een rode bloem in en klaar. Hoe meer flessen, hoe beter! Voor de zwarte bloem kan je kiezen voor de petunia black velvet', boterbloempjes of paardenbloemen uit de tuinen vervullen de gele rol en de typisch Belgische klaproos doet perfect dienst als rood accent.