Mediterende kinderen doen het beter op school

Het schooljaar zit er net op, maar voor kinderen die zich al zorgen maken over volgend jaar hebben Amerikaanse onderzoekers alvast een gouden tip: mediteren.
door
Kevin
Leestijd 1 min.

Een onderzoeksteam van het Erikson Institute in Chicago liet leerkracht een jaar lang meditatieoefeningen in het lessenpakket. De kinderen hebben onder andere geleerd om hun adem te controleren, groepsgesprekken gehouden over gevoelens en rustgevende natuurvideo's gekeken. Nu het jaar erop zit, blijkt dat kinderen die het hoofd regelmatig leegmaakten of even helemaal kunnen ontspannen vervolgens ook beter scoren op school.

Volgens de resultaten van het onderzoek zijn de kinderen aandachtiger tijdens de lessen, wat zich vertaalt naar betere punten op taken en testen. Dankzij de mentale rust, hebben ze blijkbaar ook minder moeite om van het ene vak naar het ander om te schakelen, wat een schooldag een pak gemakkelijker maakt. Bovendien slagen ze er ook beter in om hun emoties te controleren en behandelen ze hun medeleerlingen met meer empathie. Wie weet worden yogamatjes binnenkort wel de nieuwste rage op de speelplaats.