Melk in de koelkastdeur bewaren is niet goed

Wie een geopende brik melk in de deur van zijn koelkast bewaart, zet die vanaf nu beter ergens anders. Volgens het Britse huishoudtijdschrift Good Housekeeping vormt dat een gevaar voor je gezondheid. 
door
Liza
Leestijd 1 min.

De reden waarom je een fles melk beter niet in de koelkastdeur bewaart, is omdat deze plek de warmste plaats in je frigo is. Als je melk toch op die plek bewaart, loop je het risico dat het product sneller beschimmelt. Zuivelproducten kunnen daarom beter op het middelste of onderste schap geplaatst worden. De ruimte in de deur is eerder voorbehouden voor frisdrank of producten met conserveringsmiddelen.

Verder is de bovenste plank voorzien voor voedingswaren die niet gekookt moeten worden en kan je vlees en vis het beste op de onderste ijskastplank bewaren. De lades zijn ten slotte eerder geschikt voor groenten, fruit en salades, raadt Good Housekeeping aan.