'Meneer Tepel' opgepakt door Japanse politie

De politie van Kyoto is er eindelijk in geslaagd om een bekende Japanse pervert in te rekenen. De man had de gewoonte om dames aan te staren terwijl hij over zijn tepels wreef, waartegen de ordediensten weinig tegen konden beginnen. Het was lange tijd afwachten tot hij de wet overtrad. Dat bericht The Daily Beast
door
Kevin
Leestijd 2 min.

De politie van Kyoto treed hard op tegen chikan, een verzamelnaam voor mannen die vrouwen aanranden. Blijkbaar terecht, want het valt vaak voor dat mannen leden van het andere geslacht ongewild betasten op openbare plaatsen. Een chikan was echter al jaren een doorn in het oog: Chikubi Ojiissan, vrij vertaald 'Oom Tepel' of 'Meneer Tepel.'

De man heeft de bezwaarlijke gewoonte om dames indringend aan te staren terwijl hij door zijn kledij over zijn tepels wrijft. Hoewel deze bizarre daad ongetwijfeld voor heel wat ongemak heeft gezorgd bij tal van vrouwen, kon de politie er niets aan doen. Er is immers geen wet die met de eigen tepels spelen verbiedt. Bijna drie jaar lang ging hij ongestraft door met zijn pervers gedrag, tot hij eindelijk te ver ging. Eind mei toonde hij volgens Tokyo Reporter de "onderste helft van zijn lichaam" aan twee schoolmeisjes. Dat gaf de politie eindelijk een reden om hem in de boeien te slaan.

Na de arrestaties kwamen meer details over de man naar buiten. De zonderling is een 33-jarige ambtenaar die werkt voor de sociale zekerheid in Ritto werkte. Aan de politie vertelde hij dat zijn gedrag een manier was om de stress te verminderen. "We zijn in shock, hij was een harde en toegewijde werkkracht", reageerden zijn collega's bij The Daily Beast. Ondertussen is de man ontslagen en heeft de stad een speciale webpagina opgericht om zich te verontschuldigen voor zijn gedrag.

De arrestatie legt niet enkel een probleem met ongewenste intimiteiten op het openbaar vervoer in Japan bloot. Sinds de politie 'Meneer Tepel' heeft ingerekend, is de discussie over wat al dan niet obsceen gedrag is opnieuw opgelaaid in het land van de rijzende zon.

Beeld Wikimedia Commons