Minister Geens: "Verwonderlijk dat er geen bredere consensus was"

door
Belga
Leestijd 1 min.

Minister van Justitie Koen Geens (CD&V) blijft vanochtend zijn steun aan premier Charles Michel (MR) betuigen. Gezien de situatie betreurt die dat er gisteren geen bredere consensus kon gevonden worden, want ook voor Geens en zijn partijgenoot, vicepremier Kris Peeters, zijn vervroegde verkiezingen niet aan de orde. "Als ik de partijvoorzitters deze morgen goed heb gehoord op de radio, dan denk ik dat er weinig partijen vragende partij zijn tot vervroegde verkiezingen", merkt Geens op. "Daarom is het des te verwonderlijker dat er gisteren geen brede consensus tot stand kon gebracht worden."

Vicepremier Peeters vervolgt dat het er niet om gaat om "het land onbestuurbaar te maken, maar we kunnen nu heel wat minder doen dan voorzien. Ik heb begrepen dat het voor anderen een optie is, voor de N-VA, maar de vraag is of dat de beste oplossing is voor het land. We blijven hard werken om het land op de goede rails te houden", aldus Peeters.

Over de tweet van Open Vld-voorzitter Gwendolyn Rutten die de motie van wantrouwen in een stroomversnelling zou geplaatst hebben, wilde minister Geens niet veel kwijt. "Dat is commentaar na de match, wie er juist verantwoordelijk is doet er niet meer toe. De premier heeft met de steun van mijn partij gisteren een mooie prestatie neergezet. We zullen zien wat de volgende dagen brengen. Er zijn nog veel belangrijke dossiers, zeker voor justitie", besluit minister Geens.

bron: Belga