Nederlands slachthuis wordt fabriek voor vleesvervangers
De Nederlandse vleesverwerker Vion bouwt zijn slachterij in Leeuwarden om tot fabriek voor vleesvervangers. Waar de Friese locatie tot voor kort nog runderen tot vleesproducten verwerkte, moeten er vanaf komend voorjaar volledig plantaardige schnitzels en worstjes van de band rollen.
door camille.van.puymbroeck
Leestijd 1 min.
Vion, een van de grootste vleesconcerns van Nederland, maakte al vleesvervangers op kleinere schaal in het Gelderse Groenlo. Met de verplaatsing van die activiteiten naar de veel grotere Leeuwardense vestiging begint Vion aan grootschalige productie.
Flexitariërs
Het bedrijf hoopt een graantje mee te pikken van de groeiende vraag naar vleesvervangers. Daarbij heeft het hoge verwachtingen van de toename van zogeheten flexitariërs, die vlees niet volledig hebben afgezworen, maar de consumptie ervan wel willen minderen.
Lees ook : Hoe gezond zijn vleesvervangers nu echt?