RECEPT. De beste croque monsieur volgens een Franse sterrenchef
Een uitgebreid vijfgangendiner om vingers en duimen bij af te likken van tijd tot tijd is uiteraard mooi meegenomen, maar niet bepaald geschikt voor elke dag. Voor onze dagelijkse lunch of avondmaaltijd kiezen we liever voor iets makkelijks. Daar is zelfs de Franse sterrenchef Pascal Aussignac het mee eens.
door camille.van.puymbroeck
Leestijd 2 min.
De Fransman werd geboren in Toulon en heeft er al een indrukwekkende carrière opzitten. Maar liefst achttien jaar lang mocht hij zich in zijn restaurant Club Gascon in Londen beroepen op een Michelinster. De man heeft smaak, zover is dus zeker. Maar zelfs de sterrenchef kan al eens genieten van een overheerlijke, poepsimpele croque monsieur. "Een croque monsieur eten, troost je wanneer je het nodig hebt. Tegelijk is het ook een beloning voor anderen, een ware verwennerij", aldus Aussignac aan het persagentschap Bloomberg. En om die verwennerij te delen met anderen verklapte hij in één adem ook zijn recept.
Ingrediënten
Bereidingswijze
Het neemt misschien iets meer tijd in beslag dan een gewone croque, maar dan heb je ook wat!